Ο Τσιωτάκης Χρήστος με φόντο το πρώτο φορτηγό VOLVO N86.

Το καλοκαίρι του 1971 αγόρασε το πρώτο φορτηγό ο Τσιωτάκης Χρήστος, ήταν ένα VOLVO N86. Έτσι ξεκίνησε τη διαδρομή του σαν αυτοκινητιστής και ίδρυσε την εταιρία «Ίκαρος». Από τότε μέχρι και σήμερα μεταφέρει εμπορεύματα και φρούτα σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Το 1975 αποκτήθηκε το Volvo F89, από την Αντιπροσωπία «Σαρακάκης», τριαξονικό και αργότερα προσθέθηκε και η ρυμούλκα και έτσι έγινε ένα από τα πρώτα συρόμενα στην Αργολίδα και την Ελλάδα.

 

 

 

1980 – Ιδρύεται και επίσημα η εταιρία «Ίκαρος» μετά από εννέα χρόνια παρουσίας στο χώρο των μεταφορών και έχοντας στο στόλο της δύο φορτηγά συρόμενα.
Στην συνέχεια η εταιρία επενδύει και στην ναύλωση φορτηγών για το εσωτερικό και το εξωτερικό με συνεργαζόμενα φορτηγά.

1999 – Η επιτυχία της εταιρίας είναι πλέον αδιαμφισβήτητη αλλά δεν επαναπαύεται. Με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των πελατών αγοράζονται επιπλέον φορτηγά με όλους τους τύπους νταλίκας και έτσι δημιουργείται ένας ισχυρός στόλος με πολλές δυνατότητες.

Σήμερα – Η εταιρία «Ίκαρος» είναι πλέον μια καταξιωμένη εταιρία μεταφορών πανελλαδικά και διαθέτει ένα από τους μεγαλύτερους στόλους ιδιόκτητων ψυγείων και φορτηγών ανατρεπόμενων καθιστώντας την ικανή να αναλάβει την μεταφορά οποιοιδήποτε φορτίου κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Το όνομα και το κύρος της εταιρίας «Ίκαρος» είναι γνωστό στο ευρύτερο κοινό των εργοστασίων της Ελλάδας.
Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση που προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς και αξιοπρεπείς στους πελάτες μας.
Την ηγετική ομάδα της εταιρία «Ίκαρος» απαρτίζουν ο Τσιωτάκης Χρήστος και οι γιοί του Ανδρέας Τσιωτάκης και Ηλίας Τσιωτάκης. Ο καθένας σε συγκεκριμένο και ειδικευμένο τομέα. Η εταιρία μας έχει δυνατότητα να κάνει ένα βήμα ακόμα.
Με την αγορά του καινούριου χώρου έχει στόχο να δημιουργήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις μεταφοράς και αποθήκευσης.